Moi rodzice najczęściej smażą ryby. Ja lubię je piec. Oprócz soli i pieprzu lubię dodawać świeże zioła lub choćby koperek, nacierać je skórką cytryny i skrapiać jej sokiem. Spotkałam się z opinią, że to zabija smak ryby - jak dla mnie jest wręcz odwrotnie. Dzięki dodatkom delikatny smak ryby jest ciekawszy. ryba zapiekana na szpinaku - składniki: 1 kg dowolnej ryby, otarta skórka z 1 cytryny, 1 łyżka ziół prowansalskich, 1 łyżka musztardy miodowej, 1+1 łyżka oleju, szczypta płatków chilli, 1 ząbe... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...