pot pie pod ciastem francuskim
pot pie pod ciastem francuskim
Zapiekanki inspirowane anglosaskimi pajami robiłam do tej pory z wykorzystaniem ziemniaków, jako warstwy wierzchniej. Tym razem użyłam ciasta francuskiego i była to bardzo fajna odmiana. Zwłaszcza, że chrupiąca skorupka pomaga zgarniać pyszny sos. Taki paj można też przygotować z wyprzedzeniem - ostudzoną potrawkę przykryć surowym ciastem i po prostu zamrozić szczelnie owinięte folią. Potem zamrożone wstawić do piekarnika. Wygodne jest też przygotowanie oddzielnych porcji w małych naczyniach do zapiekania. Ciasto... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni
Autor
Eksperyment Sobotni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, drobiowe, francuskie, por , ciekawe przepisy, potrawka, pieczarki, szpinak, mięso, kapustą, biała kiełbasa, kiełbasa, fasolka szparagowa, fasolka, boczek, ziemniaki, indyk, sosy, kurczak, zapiekanki, zapiekanka, czerwona kapusta, dania mięsne, kurczak z pieczarkami, pieczarki w cieście, fajne ciasta, pyszne ciasto
Inne przepisy z Eksperyment sobotni
Dodaj komentarz