pot pie pod ciastem francuskim

pot pie pod ciastem francuskim

pot pie pod ciastem francuskim

Zapiekanki inspirowane anglosaskimi pajami robiłam do tej pory z wykorzystaniem ziemniaków, jako warstwy wierzchniej. Tym razem użyłam ciasta francuskiego i była to bardzo fajna odmiana. Zwłaszcza, że chrupiąca skorupka pomaga zgarniać pyszny sos. Taki paj można też przygotować z wyprzedzeniem - ostudzoną potrawkę przykryć surowym ciastem i po prostu zamrozić szczelnie owinięte folią. Potem zamrożone wstawić do piekarnika. Wygodne jest też przygotowanie oddzielnych porcji w małych naczyniach do zapiekania. Ciasto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Autor

Eksperyment SobotniEksperyment Sobotni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, drobiowe, francuskie, por , ciekawe przepisy, potrawka, pieczarki, szpinak, mięso, kapustą, biała kiełbasa, kiełbasa, fasolka szparagowa, fasolka, boczek, ziemniaki, indyk, sosy, kurczak, zapiekanki, zapiekanka, czerwona kapusta, dania mięsne, kurczak z pieczarkami, pieczarki w cieście, fajne ciasta, pyszne ciasto

Inne przepisy z Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.