polędwiczki wieprzowe z żurawiną, gruszką i skórką pomarańczową

polędwiczki wieprzowe z żurawiną, gruszką i skórką pomarańczową

polędwiczki wieprzowe z żurawiną, gruszką i skórką pomarańczową

Polędwiczki wieprzowe to bardzo wdzięczne w obróbce mięso. Można je przygotować błyskawicznie lub powoli. Powolny (no względnie) sposób pokazywałam w przepisie na polędwiczki w sosie grejpfrutowym , więc teraz pora na coś szybszego. polędwiczki wieprzowe z żurawiną, gruszką i skórką pomarańczową 700 g - 1 kg polędwiczek wieprzowych, po 0,5 łyżeczki soli i czarnego pieprzu, 1 łyżka oleju, 2 łyżki masła, 1 gruszka, 0,5 szklanki suszonej żurawiny, 1 łyżka skórki pomarańczowej (jeśli macie taką w syropie, to m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.