pasteryzowany schab w słoiku - obiad dla studenta i turysty

pasteryzowany schab w słoiku - obiad dla studenta i turysty

pasteryzowany schab w słoiku - obiad dla studenta i turysty

mimo że w czasie swej edukacji przez lata mieszkałam poza domem, to jakoś nie było u nas zwyczaju przygotowywania jedzenia na zapas w słoikach. W trakcie tych wakacji pierwszy raz wzięłam taką ewentualność pod uwagę ze względu na to, że nie do końca byłam pewna warunków, jakie nas zastaną w środku Słowińskiego Parku Narodowego. Myślę, że to doświadczenie przyda się nie tylko turystom, ale również mamom studentów, którzy wkrótce wyjadą do akademików i zyskają sławetne miano "słoików". Pozdrawiam serdecznie!... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.