marchew kiszona z imbirem

marchew kiszona z imbirem

marchew kiszona z imbirem

Była już marchew kiszona z koprem , pora więc na bardziej egzotyczne smakowo kiszonki. Mimo, że pokrojona w cienkie plastry, tak samo, jak w pierwszej wersji, pozostaje twarda i chrupiąca. Bardzo jestem ciekawa, jaka będzie po kilku miesiącach. marchew kiszona z imbirem 1 kg marchwi, 2 łyżeczki startego imbiru, 2 łyżeczki soli niejodowanej, 4 łyżki serwatki (tu pisałam jak ją uzyskać) Obraną marchew potnij obieraczką wzdłuż na cienkie plasterki lub zetrzyj na dużych oczkach tarki. Posól i w misce ubijaj drew... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.