duszona łopatka z karmelizowaną cebulą

duszona łopatka z karmelizowaną cebulą

duszona łopatka z karmelizowaną cebulą

Dziś propozycja na weekendowy obiad - wolno duszona łopatka z fantastycznym sosie. Czemu na weekend, a nie na beztydzień , jak to nazywają tubylcy? Choć samo pieczenie nie wymaga specjalnego nadzoru, to przygotowanie zajmuje odrobinę czasu. A nic tak wg mnie nie psuje przyjemności gotowania i jedzenia, jak pośpiech i uwagi "jeszcze nie gotowe?". duszona łopatka z karmelizowaną cebulą 1 kg łopatki wieprzowej, 4 duże cebule, 1 duże jabłko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju do smażenia, 1,5 łyżeczki suszo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.