domowy kawior, solenie ikry

domowy kawior, solenie ikry

domowy kawior, solenie ikry

Kiedy dwa lata temu kupowałam świeże śledzie i trafiła na egzemplarze z ikrą, nie sądziłam, że uda mi się kiedykolwiek podobnej sztuczki dokonać. Ale jak widać, mam fuksa. Tym razem oprócz ikry w pakiecie dostałam też mlecz. No i oczywiście stanęłam przed problemem, co z takim dobrem zrobić. Najgorsza sytuacja jest wtedy, gdy nie można jedzenia od razu przetworzyć, zamrażać również nie chciałam, więc zadzwoniłam do mamy, a ta mnie odesłała do wujka google. Odpowiedź znalazłam na forum wędkarskim, którego uż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.