czereśnie marynowane w czerwonym winie

czereśnie marynowane w czerwonym winie

czereśnie marynowane w czerwonym winie

W poniedziałek podałam pierwszy z przepisów dostarczonych przez koleżankę, na marynowane czereśnie, więc dziś pora na drugi. A na piątek planuję małą niespodziankę, która przyda się przy wszystkich przetworach, więc zachęcam do odwiedzin! Mąż kupując zamówione przeze mnie czereśnie, dostarczył kilogram jasnych i kilogram ciemnych. Pierwszy przepis miał w zalewie kwasek cytrynowy i użyłam go do jasnych czereśni. Czereśnie straciły w nim całkowicie swoje rumieńce. Dlatego liczę, że po użyciu czerwonego wina, c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.