bakłażany faszerowane soczewicą

bakłażany faszerowane soczewicą

bakłażany faszerowane soczewicą

uwielbiam bakłażany pod każdą postacią, więc wykorzystując ich kształt ciężko było mi ich nie nadziać. Zastosowałam do tego soczewicę duszoną z pomidorami. Dobrze przyprawiona wręcz zachęca do jedzenia tych strączkoopornych ;) bakłażany faszerowane soczewicą 4 nieduże bakłażany, 1 nieduża cebula, 1 szklanka ugotowanej soczewicy, 2 łodygi selera naciowego, 1 marchew, 2 pomidory, 2 ząbki czosnku, 100 g sera korycińskiego lub fety, sól, pieprz Bakłażany przekrój wzdłuż i delikatnie wydrąż. Cebulę, środek bakłażana,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.