Od jakiegoś czasu króla wigilijnego stołu poddajemy metodycznie różnym eksperymentom. Głównie dlatego, że małżonek wielkim fanem tej ryby, ani smażonej, ani w galarecie, nie jest. R ok temu po raz pierwszy uwędziliśmy na święta karpia. W tym roku chcemy to zdecydowanie powtórzyć. W ubiegłym roku też, wypróbowaliśmy karpia do przygotowania uwielbianej w naszej rodzinie ryby - faszerowanej. Do jej wykonania można użyć w zasadzie dowolnej ryby, słono i słodkowodnej, bo eksperymentowaliśmy z łososiem i dorszem oraz ... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...