Ciabatta, oszczędzaj drożdże

Ciabatta, oszczędzaj drożdże

Ciabatta, oszczędzaj drożdże

Ciabatta to włoska, pszenna bułka z chrupiącą skórką i dużymi dziurami w środku. W czasie gdy wszyscy polują na drożdże, ten przepis pozwala  tym co już je mają  oszczędzać, ten produkt luksusowy. 😉 Minimalna ich porcja wystarcza na pieczywo z 350 g mąki.  350 g mąki  szklanka wody łyżeczka soli łyżka oliwy lub oleju 2 - 3 g drożdży Gdy trafiłam na ten przepis podeszłam do niego z rezerwą. Niewiele, nawet bardzo niewiele, tych drożdży, są przepisy gdzie dla uzyskania efektu dziur zaleca s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dieta moja pasja

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Elżbieta DziurkowskaElżbieta Dziurkowska

Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bułki

Inne przepisy z Dieta moja pasja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.