Śledzie z cebulką

Śledzie z cebulką

Śledzie z cebulką

Śledziki z cebulką. Składniki: 1/2kg śledzi a'la matias 2-3 cebule 5 łyżek oleju 5 łyzek octu spirytusowego Przygotowanie: 1. Śledzie zalewam zimną wodą i odstawiam na kilka godzin. Cebulę obieram i kroję w talarki, a śledzie na kawałki o długości 3-4 cm. Następnie na dnie słoika układam warstwę cebuli i warstwę śledzików, warstwę cebuli, warstwę śledzików, na wierzchu cebula.  2. Wszystko zalewam octem i oliwą, odstawiam w chłodne miejsce na 2-3 dni. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka pichci

Warto przeczytać

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...