Bardzo ciekawy smak. Połączenie delikatnego kruchego ciasta, piany z białek oraz kwaśnego dżemu. 200 g masła 4 jajka 3 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 2 łyżki kakao słoik dżemu z kwaśnych owoców (np. z czarnej porzeczki) Zimne masło zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia, 1/3 szklanki cukru oraz 4 żółtkami. Ciasto podzielić na trzy części (dwie większe i jedną trochę mniejszą). Jedną z większych części zagnieść z kakao. Wyrobić 3 kule i włożyć do zamrażarki na oko... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...