Pleśniak

Pleśniak

Pleśniak

Bardzo ciekawy smak. Połączenie delikatnego kruchego ciasta, piany z białek oraz kwaśnego dżemu. 200 g masła 4 jajka 3 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 2 łyżki kakao słoik dżemu z kwaśnych owoców (np. z czarnej porzeczki) Zimne masło zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia, 1/3 szklanki cukru oraz 4 żółtkami. Ciasto podzielić na trzy części (dwie większe i jedną trochę mniejszą). Jedną z większych części zagnieść z kakao. Wyrobić 3 kule i włożyć do zamrażarki na oko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pleśniak, ciasto, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, porzeczki, ciekawe przepisy, czarna porzeczka, słoik, ciasto z białek , ciasto z porzeczką

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.