Bezglutenowe galette z morelami i bundzem

Bezglutenowe galette z morelami i bundzem

Bezglutenowe galette z morelami i bundzem

Przepis na : kolacja

Korzystając z wolnego dnia i przerwy od treningów, zabrałam się dziś za pieczenie i gotowanie. Cel: wykorzystać zawartość lodówki i stworzyć z niej coś czego jeszcze nie próbowałam, coś nieoczywistego. Po krótkim namyśle i przeglądzie szafek kuchennych, wpadłam na pomysł galette. Jako, że staram się unikać białej mąki, ciasto wykonałam z mieszanki mąki ryżowej i mąki z ciecierzycy. Jako farsz użyłam czerwonych porzeczek zerwanych we własnych ogródku oraz wspaniałego, wędzonego bundzu. Całość posypałam tymianki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 365 dni dookoła kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.