w sosie musztardowym - 1016 przepisów

Golonka z sosem musztardowym 287

Zapraszam  dzisiaj na  goloneczki na jarzynkach z sosem musztardowym :) pyszne i proste danie :)Składniki :4 golonki bez kości w siateczce około 4 marchewki 2 cebule kawałek porakawałek selera około 3 listków laurowych , kilka ziarenek ziela angielskiegoWykonanie :)Golonkę włożyć do garnka , zalać wodą , dodać por, seler , listek laurowy , ziele angielskie .Gotować około 30 minut.Marchewkę brać(...)dusić około 5 minut .Na warzywa wyłożyć golonki , podlać około 1 szkl wywaru z gotującego mięsa,   dusić pod przykryciem około 20 minut żeby mięsko przeszło aromatem warzywnym. Sos musztardowy: 3 łyżki mąki około 2 szkl wywaru  z gotujących golonek3 łyżki musztardyszczypta gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku2 łyżki masłaWykonanie:Masło roztopić na patelni dodać mąkę

Sama słodycz i szczypta chili
Sztuka mięsa w sosie musztardowym 208

smażonego.Świetnie nadaje się tu właśnie gicz wołowa ,z delikatnym,rozpływąjacym się w ustach mięsem,z ogromną ilością smakowitego i zdrowego kolagenu.Po ugotowaniu rosołu,wyławiamy miękkie mięso i przygotowujemy sos musztardowy. Składniki na sos musztardowy:200 ml rosołu-spora chochla2 bardzo czubate łyżeczki musztardy(dałam sarepską-Kamisa)2 łyżeczki mąki do zagęszczenia-daję instant lub krupczatkę ( nie robią się grudki(...)ilości zimnej wody rozmieszać mąkę i zagęścić sos.Pogotować chwilę ,aż mąka całkowicie sie rozklei.Zestawić z ognia.Dodać jogurt,dokładnie wymieszać.Przyprawić szczytą cukru,ewentualnie solą.Włożyć do sosu odłożone mięso z rosołu i razem podgrzaćPodawać z ziemniakami z wody i np.salatką z buraczków.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie w musztardowym sosie z koperkiem 390

temu śledzie z marynowanymi grzybamiPrzetestowaliśmy też w tym roku mój autorski przepis na Śledzie w cytrusowej marynacie oraz Śledzie z marynowanymi warzywami.Polecam Wam ten przepis na Wigilijne Śledzie w musztardowym sosie z koperkiem, gdyż bardzo mi te śledzie smakowały. Smak sosu regulujemy według swoich preferencji smakowych, można dodać więcej musztardy, albo więcej miodu, czy też majonezu, należy jednak pamiętać(...)konsumpcji. Bardzo Wam polecam te śledzie, są mega smaczne, podczas wigilijnej kolacji na 100 % będą mieć wzięcie. Można też śledzie podarować ozdabiając świątecznie słoiczek.The post Śledzie w musztardowym sosie z koperkiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z kurczaka z serem kozim w sosie musztardowym 303

gdyż zawierają mniej laktozy i kazeiny. Sięgać po kozie sery powinien każdy. Dzięki ich systematycznemu spożywaniu zwiększamy swoją odpornością i kondycję ruchową. Roladki z kurczaka z serem kozim w sosie musztardowym Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 4 plastry sera koziego 6 pomidorów suszonych 4 plastry szynki szwardzwaldzkiej zioła prowansalskie łyżka sosu sojowego jasnego papryka czerwona pieprz olej do smażenia(...)Sos musztardowy: 2 łyżki musztardy dijon ¼ szklanki białego wina lub bulionu warzywnego tymianek, sól, pieprz 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki śmietany 18 % Przygotowanie: Piersi z kurczaka przekrajamy wzdłuż na dwa cienkie kotlety i lekko rozbijamy. Przyprawiamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Pomidory kroimy w kosteczkę. Mięso nadziewamy pomidorami i serem. Rolujemy ściśle każdą roladę i obwijamy

Mania Gotowania
Sałatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie 234

ciepło wtedy człowiek ma ochotę na sałatkę. Na blogu pojawiła się już sałatka z fetą, a dziś kolejna odsłona fasolki, czyli sałatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie. W przepisie podaję wersję z ostudzoną fasolką, ale równie doskonale będzie smakowała podana na ciepło.  Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy(...)żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Sałatka  z fasolki szparagowej z miodowo-musztardowym sosem Składniki na 3 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 300 g francuskiej fasolki szparagowej Sos: 2 łyżki płynnego miodu 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy francuskiej  1 łyżeczka musztardy Dijon 2 łyżki posiekanej natki 1/4 szklanki oliwy

Kulinarne przygody Gatity
ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM 142

ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYMSkładniki:- 6 filetów matiasa- 10 łyżek musztardy delikatesowej (łagodnej)- 5 łyżki musztardy sarepskiej (ostrej)- 4 łyżki majonezu- 2 łyżki oleju- 2 łyżki cukru

Mentor Smaku
Jajka w sosie musztardowym 135

rondelka wlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy 2 duże łyżki musztardy. Mieszamy i podgrzewamy.Do 0,5 szklanki słodkiej śmietanki dodajemy 2 łyżeczki mąki pszennej, dokładnie mieszamyi dolewamy do sosu musztardowego.   Dwa średnie ogórki kiszone i pół cebulki kroimy w drobną kostkę.Kiedy nasz sos zgęstnieje dodajemy ogórki i cebulkę.Sos doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając.Dopiero teraz

Maminek kulinarny
Schab w sosie musztardowym 229

Klasyczny schabowy? Nieee. ;) Lubię schab, staram się urozmaicać go na różne sposoby. Pomysł na smaczny obiad - schab w sosie musztardowym, podany z sałatką warzywną i puree z batatów. Batatów nie pokochaliśmy, ale całą resztę - bardzo! 5 niezbyt grubych plastrów schabumusztarda (dowolna)2 cebule2 ząbki czosnku1,5 łyżki sosu sojowegokostka rosołowamąka, olejprzyprawy: pieprz, papryka: ostra i słodka, majeranek, 3 liście laurowe

Szefowa kuchni
Śledzie w sosie musztardowym 209

W sezonie jesienno-zimowy lubie zjeść śledzika. Zapraszam więc na moją wesję śledzika w sosie musztardowym.składniki:500 g płatów śledziowych solonych2 łyżki musztardy sarepskiej2 łyżki

Monia miesza i gotuje
Jajka w sosie musztardowym 111

Pomysłów na przygotowanie jajek jest wiele. Kulinarna elastyczność jajek jest po prostu niesamowita! Jednym z ulubionych sposobów ich serwowania są jajka w sosie musztardowym. Mnie to bardzo odpowiada, bo to wdzięczny i łatwy w realizacji przepis. Kiedy więc namawia mnie na przygotowanie jajek w tej wersji, nie musi długo czekać na gotowe danie. Do przygotowania 2 porcji przekąski potrzebujemy(...)też dać z ziołami czy na przykład pikantnej rosyjskiej) – sól, pieprz – cukier do smaku Jajka gotujemy na twardo ok 10 minut. W tym czasie w misce przygotowujemy sos – mieszamy jogurt z musztardą. Przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Do miseczki lub na półmisek wlewamy sos i na wierzch kładziemy obrane jajka, przekrojone na połówki. Gotowe! Życzę

Szybko Tanio Smacznie
Śledź w sosie musztardowym 214

będzie gładka dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę i dopraw całość solą oraz pieprzem. Śledzia wyjmij z mleka osusz i pokrój w 3 centymetrowe kawałki. Następnie włóż go do sosu musztardowego i marynuj przez co najmniej godzinę

Czerwień i błękit
Lekka sałatka z chorizo w sosie musztardowym 566

dzisiaj na kolację lekka sałatka z chorizo i serkiem w sosie musztardowym - pychota.  Tutaj nie trzeba się rozpisywać wystarczy spróbować.  Składniki: 100 g świeżej rukoli  200 g serka typu wiejskiego 100 g kiełbasy chorizo pomidorki koktajlowe  sos 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy z pestek winogron sól, pieprz Przygotowanie

Niezły Młynek
Wieprzowina z rumianego wywaru z sosem musztardowym 169

nici z duszonej w soku jabłkowym z karmelem będą :(. Łopatka niczego sobie więc tak naprawdę tragedii nie ma - ugotuję ją w mocnym wywarze z zarumienionych warzy i podam w sosie musztardowym,  na wywarze zrobię krupnik jaglany , a z reszty mięsa zrobię farsz do faszerowanych ziemniaków w sosie koperkowym. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Królik w sosie musztardowym z suszonymi śliwkami 154

polecane przez dietetyków i kardiologów osobom z chorobami układu krążenia. Królik zawiera cenne mikroelementy, rzadko występujące w innych mięsach, np. miedź.W przeciwieństwie do wersji śmietanowych królik w sosie musztardowym z suszonymi śliwkami to danie lekkie i bardzo odchudzone.Czas przygotowania:50 minutPorcje:8Składniki:królik pokrojony na 8 porcji,600 ml bulionu z gęsi (można zastąpić drobiowym lub warzywnym(...)każdej strony. Obsmażone mięso odłożyć na talerz.Zmniejszyć ogień, zeszklić cebulę i czosnek, dodać wino, bulin, musztardę, zioła, chili przeciętą wzdłuż i śliwki, zagotować, doprawić solą i pieprzem.Do sosu włożyć kawałki królika, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 40 minut.Przed podaniem posypać czerwonym pieprzem lub płatkami chili. Serwować z dowolnymi dodatkami

SzczyptaSmaQ