schab z suszonymi pomidorami i mozzarellą - przepisów 27

  1. Roladki ze schabu z mozzarellą i suszonymi pomidorami z sosem pieczarkowym
    Roladki ze schabu z mozzarellą i suszonymi pomidorami z sosem pieczarkowym

    pyyycha jest! ( :Składniki: cztery plastry schabu sześć suszonych pomidorów 50 gram mozzarelli  garść lubczyku pół słoiczka oleju z pomidorów suszonych  dwa ząbki czosnku cztery pieczarki sól pieprz szczypta chili w płatkach  szklanka bulionu Myjemy i suszymy mięso, rozkładamy na folii spożywczej kawałki schabu i rozbijamy na cienkie plastry. Robimy marynatę: siekamy czosnek i lubczyk, wrzucamy(...)minut do lodówki. W tym czasie kroimy w cienkie paseczki pomidory suszone i mozzarellę. Po odczekanych 15 minutach nakładamy na każdy plaster schabu ćwierć suszonych pomidorów pokrojonych w paski i mozzarelli i zawijamy w roladki a'la zrazy, mocując całość wykałaczkami. Tak samo postępujemy z resztą kawałków schabu. Na patelni rozgrzewamy cztery łyżki oleju z pomidorów i układamy

    Przepis pochodzi z bloga Mango Papaja, prowadzonego przez mangopapaja.

  2. Schab z rukolowym pesto, oliwkami, suszonymi pomidorami i mozzarellą
    Schab z rukolowym pesto, oliwkami, suszonymi pomidorami i mozzarellą

    przyjęcie rodzinne. A na świąteczny obiad proponuję roladę ze schabu we włoskim wydaniu. Do niego pieczone ziemniaczki, kasza jaglana lub risotto, pieczone warzywa lub lekka surówka z kapusty... Składniki: 1,5 kg schabu6-7 suszonych pomidorów z oliwy, posiekanych w kosteczkę2/3 szklanki zielonych oliwek bez nadzienia, grubo posiekanych150 g mozzarelli (użyłam małych kuleczek) oraz sól, pieprz, suszony czosnek(...)malakserze, zaczynając od migdałów i czosnku. Zmiksować na gładką masę. Schab umyć, osuszyć, rozciąć na szeroki płat, lekko rozbić tłuczkiem. Z jednej strony posypać solą, ziołami do pizzy i suszonym czosnkiem, następnie odwrócić. Z drugiej strony posmarować dokładnie pesto. Wyłożyć zmieszane ze sobą oliwki i pomidory (posiekane), zostawiając wolne brzegi (ok. 2 cm na długości

    Przepis pochodzi z bloga Czerwień i błękit, prowadzonego przez Patrycja.

  3. Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem
    Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem

    kolejny przepis na faszerowany schab, tym razem farszem jest pesto z suszonych pomidorów i ser mozzarella. Ostatnio polecaliśmy Wam przepis na schab z sezonowym farszem: podgrzybkami i schab faszerowany cukinią . Jako farsz do schabu zostało wykorzystane gotowe pesto z suszonych pomidorów, oraz plastry sera mozzarella. Do doprawienia schabu zastosowana została kostka mięsna Winiary i świeżo mielony czarny pieprz(...)szklanki) Przygotowanie: Dobrze rozbite plastry schabu doprawiamy solą, lub z jednej strony pokruszoną połową kostki mięsnej i grubo mielonym czarnym pieprzem, smarujemy pesto z suszonych pomidorów, układamy plastry sera mozzarella. Każdy plaster schabu zwijamy ciasno jak roladę wołową, spinamy wykałaczkami i układamy na rozgrzanej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, wsypujemy ryż i chwilkę

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  4. Schab zawijany boczkiem z parowaru
    Schab zawijany boczkiem z parowaru

    trzeba się ściśle trzymać przepisu, można zmieniać według siebie i swoich upodobań.    Składniki : 2 plastry schabu 4 plastry boczku surowego 4 listki świeżej bazylii 20g startej mozzarelli 4 suszone pomidory 1 mała cukinia 2 ziemniaki Przyprawy :pieprz ziołowy oreganokmin rzymskiświeża pietruszka Plaster schabu myjemy, odsączamy nadmiar wody, oczyszczamy(...)oregano. Listki bazylii myjemy i kładziemy na wierzch, po 2 na każdy plaster mięsa, tak samo po 2 suszone pomidory i posypujemy startą mozzarellą. Na talerzu obok układamy 2 plastry boczku obok siebie i kładziemy na nie schab. Wszystko razem zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami :) Ja o nich zapomniałem i dlatego przepis jest na 2 roladki

    Przepis pochodzi z bloga Parowar Faceta, prowadzonego przez ParowarFaceta.

  5. Pierożki schabowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami
    Pierożki schabowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami

    składniki: 7 grubszych plastrów schabu 14 kulek mini mozzarelli 7 suszonych pomidorów z oleju sól,pieprz 2 jajka bułka tarta olej lub smalec do smażenia Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Opruszyć z obu stron solą i pieprzem. Następnie na każdy przygotowany plaster schabu ułożyć po dwie kulki mozzarelli oraz jednego suszonego pomidora. Mięso złożyć na pół, formując pierożka

    Przepis pochodzi z bloga Monia miesza i gotuje, prowadzonego przez migotka28.

  6. Roladki schabowe!
    Roladki schabowe!

    schabowe faszerowane suszonymi pomidorami i serem mozzarella! Mięso jest mięciutkie i soczyste, oczywiście całość jest polana przepysznym sosem ;) Przygotowanie takich roladek nie zajmuje zbyt wiele czasu, a smakują wybornie! Z pewnością sprawdzą się jako danie na świątecznym stole ;) Składniki na roladki schabowe: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kg schabu 125 g sera mozzarella słoiczek pomidorów suszonych sól, pieprz, przyprawa

    Przepis pochodzi z bloga Gotuj z Prezesem, prowadzonego przez baki.

  7. Roladki wieprzowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami
    Roladki wieprzowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami

    Fajna alternatywa dla zwykłych kotletów, które są obecne na naszych stołach od lat. Składniki:  6 plastrów schab bez kości słoik pomidorów suszonych Ponti opakowanie mozzarelli Mlekovita  świeża bazylia sól, pieprz do smaku mąką pszenna bułka tarta  2 jajka 3 łyżki mleka Wykonanie: Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy przygotowany plaster

    Przepis pochodzi z bloga Malinowe Pocałunki, prowadzonego przez elwira K.

  8. Roladki ze schabu z mozzarellą i pomidorami.
    Roladki ze schabu z mozzarellą i pomidorami.

    kurczaka, raz z indyka, a dzisiaj ze schabu, moja rodzina je uwielbia. Dodatki oczywiście można zmieniać ale u mnie najlepiej schodzą z mozzarella i suszonymi pomidorami. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 6 ładnych plastrów schabu ( rozbitych) sol, pieprz do smaku 6 łyżeczek musztardy 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju 3 duże kulki mozzarelli   600 ml bulionu

    Przepis pochodzi z bloga Sama słodycz i szczypta chili, prowadzonego przez Joasia kuchareczka .

  9. Roladki wieprzowe z serem i suszonymi pomidorami
    Roladki wieprzowe z serem i suszonymi pomidorami

    pomidorów. Podałam je z kaszą orkiszową i warzywami. Pyszny mieliśmy obiad;) Składniki: 8 kotletów ze schabu o grubości 1cm (albo kawałek schabu o wadze ok 1kg) 2 łyżki musztardy 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów 1 kulka mozzarelli (125g) pieprz sól mąka do obtoczenia roladek olej lub olej z suszonych pomidorów do smażenia 150ml białego wina 100ml śmietanki

    Przepis pochodzi z bloga Obiad gotowy, prowadzonego przez Julianna Bednarczuk.

  10. Pierś zawijana boczkiem z sałatką z buraka, ziemniaka, orzechów i daktyli
    Pierś zawijana boczkiem z sałatką z buraka, ziemniaka, orzechów i daktyli

    zawiniętego plastrami boczku, a także sałatka z buraka, ziemniaka truflowego, orzechów i daktyli suszonych. Jednym z pierwszych dań na blogu, prawie rok temu był schab zawijany w boczku , nadziewany suszonymi pomidorami, mozzarellą i bazylią. To były początki i choć zdjęcia tam nie wyglądają dobrze, cieszy się dużą oglądalnością :)   Składniki :  1 filet z piersi kurczaka

    Przepis pochodzi z bloga Parowar Faceta, prowadzonego przez ParowarFaceta.

  11. Roladki z mozzarellą i pomidorami suszonymi
    Roladki z mozzarellą i pomidorami suszonymi

    Roladki, czyli mięso z niespodzianką w środku. Tym razem ukryłam w nich ser mozzarella i suszone pomidory. Roladki zrobiłam w sosie cebulowo- paprykowym. Dzięki temu

    Przepis pochodzi z bloga Smak mojego domu, prowadzonego przez Agade.

  12. Rolada schabowa pieczona w niskiej temperaturze
    Rolada schabowa pieczona w niskiej temperaturze

    minut oraz domową wędlinę z udek kurczaka z szynkowaru .   Rolada schabowa pieczona w niskiej temperaturze   Składniki: ok. 1,2-1,3 kg schabu w dużym kawałku słoik suszonych pomidorów 200 g mozzarelli lub 150 g dobrego żółtego sera 4 łyżki oleju 2 łyżki natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki ziół prowansalskich 1 łyżka ziół toskańskich

    Przepis pochodzi z bloga Prawo do gotowania z pasją, prowadzonego przez Prawo do gotowania z pasją.

  13. coś a'la devolay
    coś a'la devolay

    zależny od tego, co lubicie, co macie w lodówce, czy na co macie ochotę, ja zrobiłam używając poniższych składników: -> schab, pokrojony w centymetrowe plastry, jak na kotlety -> czarne oliwki -> pesto (zielone) -> suszone pomidory -> mozzarella -> bazylia -> szynka -> roztrzepane jajko (dodałam soli, pieprzu i chili) -> bułka tarta -> oliwa, z łyżką

    Przepis pochodzi z bloga culinaryisland.blogspot.com, prowadzonego przez Ania- CulinaryIsland.

  14. Schabowe kieszonki z grilla
    Schabowe kieszonki z grilla

    znudziły Was już ciągle te same przekąski z grilla, to polecam dla odmiany schabowe kieszonki z pysznym, włoskim nadzieniem. Składniki: 4 plastry schabu 8 suszonych pomidorów z zalewy olejowej z pestkami dyni 4 plastry sera mozzarella sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Kotlety schabowe delikatnie solimy i oprószamy pieprzem. Rozbijamy bardzo cienko. Na jednej stronie układamy posiekane suszone

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia w czekoladzie, prowadzonego przez kuchniawczekoladzie.

  15. Schab z warzywami
    Schab z warzywami

    papryka ( czerwona) 8 pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych( zwykły pomidor) 1 cebula czerwona 1/2 kulki mozzarella( ser żółty jak najbardziej) 1/3 bakłażana( użyłam cukinii) 1 łyżka sosu pomidorowego lub passaty( dałam keczup) sól, pieprz bazylia, oregano suszone oliwa natka pietruszki   Przygotowanie: Schab umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym i okroiłam na plastry. Trochę go roztłukłam, doprawiłam przyprawami(...)piórka, a paprykę w paseczki. Foremkę wyłożyłam folią aluminiową i przełożyłam usmażone plastry schabu które posmarowałam keczupem  na schab kładłam usmażoną cukinie, pomidor cebulę i paprykę. Zapiekałam kolo 25 minut w w 180 stopniach . Kiedy stwierdziłam że warzywka już się podpiekły położyłam mozzarelle i wstawiłam z powrotem do pieca . Dosłownie chwila i  mozzarella się rozpuściła. Wyjęłam posypałam natką

    Przepis pochodzi z bloga Różowa kuchnia, prowadzonego przez Joanna Gralik.

Wybierz stronę :