Przepis na tradycyjny polski żur na zakwasie. Klasyczny przepis na żurek z jajkiem i białą kiełbasą na zakwasie. Prawdziwy, tradycyjny żur na białej kiełbasie jest gęsty i odpowiednio kwaśny w smaku. Oto mój, wypróbowany przepis na aromatyczny żurek na zakwasie pszennym , doprawiony majerankiem, tartym chrzanem, czosnkiem oraz nasionami kopru, zabielany śmietaną. Dodatek śmietany nie jest(...)powrót białą kiełbasę, doprawić do smaku solą, pieprzem i tartym chrzanem. Na koniec żurek można zabielić śmietaną. Żurek podawać wkładając do każdej porcji 1-2 kawałki kiełbasy i jajko ugotowane na twardo. Do żurku można podawać oddzielnie ugotowane na sypko ziemniaki, gruboziarnistą fasolę, kaszę lub pieczywo. Smacznego :) Aromatyczny świąteczny żur na zakwasie pszennym z białą kiełbasą, jajkiem
Moja Książka KucharskaZapiekanka z białą kiełbasą O tej porze roku, w okresie okołowielkanocnym, szczególnie chętnie sięgamy po białą kiełbasę, przygotowując z niej pyszne zupy, sałatki, pieczenia. Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą i bekonem, którą dzisiaj wam tutaj prezentuję, to proste danie, niezwykle smaczne i sycące. Idealnie sprawdzi się na obiad czy na ciepłą kolację. A po inne inspiracje zajrzycie(...)pętka – ok 600g białej kiełbasy 150g boczku wędzonego surowego pokrojonego w kostkę 1 cebula biała 1 cebula czerwona 150-200g pieczarek 1 marchew olej sól pieprz majeranek papryka czerwona słodka w proszku Jak zrobić zapiekankę z białą kiełbasą: 1. Najpierw ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie (można wykorzystać też ziemniaki gotowane dnia poprzedniego
Dorota Smakujekiełbasa pieczona w piwie wyszła pyszna, niesamowicie aromatyczna. Wszystkie smaki się dobrze połączyły, co miało odparować, odparowało. Cały smak został w sosie. Plus, przypominam, świetnej jakości kiełbasa. Na próbę dziabnęłam kawałek zaraz po upieczeniu – no mega. Parę godzin po (na zimno) – nadal mega. Na drugi dzień – tak samo dobra. Róbcie w ciemno. Składniki: 4 białe surowe(...)naczynia żaroodpornego wykładamy podsmażoną cebulę, na nią układamy kiełbasy i całość zalewamy marynatą. Naczynie przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 25 minut. Ostatnie 10 minut pieczemy bez przykrycia, odwracając kiełbasę od czasu do czasu, żeby się przyrumieniła z obu stron. Podobne przepisy: Biała kiełbasa pieczona w kiszonej kapuście Biała kiełbasa pieczona
Kardamonovyzainspiruje się tym przepisem. A jak nie w święta, to przy innej okazji. Nikt przecież nie powiedział, że białą kiełbasę je się tylko w Wielkanoc. Składniki: 5 surowych białych kiełbas 1 duża cebula 1 czubata łyżka musztardy francuskiej 3/4 szklanki dobrej jakości soku jabłkowego 1 łyżeczka suszonego majeranku olej rzepakowy sól pieprz Cebule kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię(...)majeranek, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Kiełbasy nakłuwamy w paru miejscach wykałaczką. Sos wlewamy do naczynia żaroodpornego, wykładamy na niego kiełbasy, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiowa i pieczemy 30 minut w 180 stopniach (w połowie pieczenia kiełbasy można obrócić). Po tym czasie ściągamy pokrywkę i pieczemy do zrumienienia kiełbas. Podobne przepisy: Biała kiełbasa pieczona w kiszonej kapuście Biała
Kardamonovyząbki czosnku na pół. Możesz zostawić je w całości, bez krojenia (ale obrane) i dać 2 ząbki czosnku więcej, jeśli lubisz. Kiełbasę nacinam delikatnie skośnie – po 3-4 nacięcia na jedną kiełbasę. Uważaj, by nie przeciąć całkowicie kiełbasy. Przygotowuję sos: wszystkie składniki mieszam łyżeczką w miseczce. Ocet balsamiczny możesz zastąpić 1 łyżką sosu sojowego. Jeśli lubisz, dodaj do składników(...)rozprowadzić łyżką. W naczyniu układam kolejno: pokrojone ziemniaki, cebulę, pomidorki. Na warzywa wykładam białą kiełbasę. Lekko solę i pieprzę danie. Polewam kiełbasy przygotowanym wcześniej sosem. Wlewam także 4 łyżki wody, by powstało więcej pysznego sosu, którym będę podlewała kiełbasę podczas pieczenia. Białą kiełbasę z warzywami piekę 45-55 minut, do miękkości ziemniaków. Podczas pieczenia kiełbasę podlewam 3 razy
Zasmakuj Kuchnistawiasz wodę do gotowania i całość przygotowania do makaronu toczy się w tle. To co zaczynamy ? Makaron z białą kiełbasą ( dla 4 osób ) 40 dkg makaronu 3 białe kiełbasy surowe 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 kostki „brykietu” czyli mrożonego szpinaku ( wyjmij go z zamrażarki chwilę wcześniej) 1 szklanka wody sól, pieprz do smaku olej rzepakowy(...)dadzą zapach ( 1 – 2 minuty ) dodajemy zamrożony szpinak, mieszamy, dolewamy wodę około 1/2 szklanki, przykrywamy pokrywką. Szpinak będzie się w tym cieple rozmrażał a my zajmiemy się naszą kiełbasą. Kiełbasę kładziemy na desce, kroimy ją wzdłuż nożem, tak żeby wyjąć mięso z flaka. Wilgotnymi dłońmi robimy z mięsa nie za duże kuleczki. Mięsa nie musimy niczym doprawiać, bo już
Kuchnia na wzgórzuBiała kiełbasa pieczona na kiszonej kapuście to fajny pomysł na wielkanocne danie i nie tylko! Święta to idealny czas na wypróbowanie nowych przepisów, a biała kiełbasa to jeden z symboli świąt, dlatego też warto ją zaserwować na świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biała kiełbasa w połączeniu z kiszoną kapustą smakuje naprawdę ciekawie. To sycące i niebanalne danie(...)swoim smakiem, a Was samych prostotą wykonania. Potrawę tą robi się naprawdę szybko i przyjemnie. Można ją podawać z dodatkiem świeżego pieczywa lub tradycyjnymi ziemniakami. Zapraszam na przepis! BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA NA KISZONEJ KAPUŚCIE – PRZEPIS Składniki 500 g białej kiełbasy parzonej 500 g kiszonej kapusty 2 cebule 3 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka majeranku
Przepiski.plpierwszy (lub już właściwie drugi) strzał idzie biała kiełbasa pieczona z kiszoną kapustą. Przepis w sumie przypadkowy, kiełbasa została nam z grillowania, kiszoną kapustę kupiłam z ciekawości w mikołowskim warzywniaku, chciałam też wykończyć resztę grzybów. Z tego przypadku wyszło coś bardzo świątecznego. Składniki: 200 g kiszonej kapusty 2 białe parzone kiełbasy mała garść suszonych grzybów 1 cebula(...)gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ugotowaną kapustę wykładamy na dno naczynia żaroodpornego, na niej układamy ponacinane kiełbasy. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia się kiełbas. Podobne przepisy: Biała kiełbasa pieczona w soku jabłkowym Biała kiełbasa pieczona w cydrze Biała kiełbasa pieczona w piwie Biała kiełbasa pieczona z ciecierzycą
KardamonovyWarto od czasu, do czasu poświęcić trochę czasu , by wyprodukować własne wędliny. Jesteśmy pewni ,że są zdrowe, bez konserwantów, a w dzisiejszej dobie, to raczej unikatowe
W kuchennym oknie Ewyzakochanych." 3 łyżeczki przyprawy " Kiełbasa - biała parzona (Turbo Smak An) a 40 g - Mieszanka (baza smakowa) o zdecydowanym smaku, dodatek pachnącej kolendry nadaje tej kiełbasie typowy charakterystyczny smak kiełbasy białej parzonej " 3 łyżeczki pieprzu ziołowego zmielone wieprzowe mięsko 2 kg i 225 g mięso wołowe zmielone 750 g woda do mięsa wieprzowego(...)krupnioka białego bez krwi. 1 szt. Kiełbasa - biała parzona (Turbo Smak An) a 40 g - Mieszanka (baza smakowa) o zdecydowanym smaku, dodatek pachnącej kolendry nadaje tej kiełbasie typowy charakterystyczny smak kiełbasy białej parzonej 1 szt. Natura Smak Rozkoszna a 40 g - Niezwykłe połączenie czosnku w różnych gatunkach i granulacjach z dużą ilością pieprzu czarnego w przepołowionych ziarnach nadaje
Różowa kuchniamusztardy francuskiej 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki majeranku 1. Białą kiełbasę układamy w naczyniu do pieczenia. Cebulę kroimy w piórka i rozkładamy na kiełbasie. 2. Boczek kroimy w kostkę, następnie posypujemy na cebulę i kiełbasę. 3. Łączymy składniki na marynatę. Musztardę, sos sojowy, miód, piwo, majeranek oraz pieprz. Dokładnie mieszamy i polewamy równomiernie(...)Najpierw 1 godzinę pod przykryciem a później zdejmujemy folie i pieczemy jeszcze przez 30 minut bez przykrycia. 5. Po tym czasie nasza kiełbasa jest już gotowa… Smacznego!!! Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie pieczonej kiełbasy. Artykuł Pieczona biała kiełbasa pochodzi z serwisu
karolgotujeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na białą kiełbasę zapiekanką w sosie chrzanowym: Kiełbasę włożyć do garnka, zalać zimną wodą, wstawić na palnik i powoli podgrzewać na małym ogniu do czasu aż woda prawie zacznie wrzeć (nie należy dopuścić do wrzenia, kiełbasa ma się tylko zaparzyć). Zestawić garnek z ognia, zlać wodę, a białą kiełbasę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić(...)kiełbasa już się zapiecze, wyjąć naczynie żaroodporne z piekarnika i zalać białe kiełbaski sosem chrzanowym. Ponownie wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekać całość przez około 35-40 minut, aż sos nieco zgęstnieje, a kiełbasa się przyrumienią. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje