Przepisy na Wigilię Magdy Gessler

Grudzień to czas, kiedy przygotowania do świąt ruszają pełną parą. Przez wieki wieków Polacy przygotowywali potrawy według tradycyjnych przepisów, jednak od kilku lat można zauważyć, że wprowadzamy również wiele nowości do naszej kuchni. Poniżej znajdziecie przepisy na dania wigilijne jednej z najbardziej słynnych restauratorek w Polsce - Magdy Gessler.

W artykule tym znajdują się tutaj m.in. takie tradycyjne przepisy na kolację wigilijną, jak i te, które idealnie sprawdzą się jako odświętne dania obiadowe w pierwszy i drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia.

Tradycyjne potrawy wigilijne wg Magdy Gessler:

Zakwas z buraków wg Magdy Gessler Zakwas z buraków wg Magdy Gessler Kapusta z grzybami Kapusta z grzybami Ryba po grecku wg Magdy Gessler Ryba po grecku wg Magdy Gessler
Naleśniki wg Magdy Gessler (idealne do świątecznych krokietów) Naleśniki wg Magdy Gessler (idealne do świątecznych krokietów)    
 

A na Bożonarodzeniowy obiad polecamy następujące przepisy Magdy Gessler:

Kurczak z rożna wg Magdy Gessler Kurczak z rożna wg Magdy Gessler Żeberka według Magdy Gessler Żeberka według Magdy Gessler Podwójny schabowy Magdy Gessler Podwójny schabowy Magdy Gessler
Kotlety Schabowe Magdy Gessler (Moczone w Mleku i Cebuli) Kotlety Schabowe Magdy Gessler (Moczone w Mleku i Cebuli) Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką Kurczak na butelce piwa wg Magdy Gessler Kurczak na butelce piwa wg Magdy Gessler
Zupa gulaszowa Magdy Gessler Zupa gulaszowa Magdy Gessler Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler  

Dodaj komentarz