piątek, kwietnia 17, 2015

Kuleczki ryżowe z łososiem i zielonym groszkiem.

W BLW bardzo ważny jest kształt przygotowywanych posiłków. I przede wszystkim kształt. Gdybym podała ryż w formie sypkiej dosłownie nieuformowanej, zapewne wszystko byłoby w ryżu, a do brzuszka trafiłaby niewielka jego część :)
Dlatego formujemy go w kulki i obtaczamy w "żelazie" :p

Potrzebujemy:
  • 4 łyżki ugotowanego ryżu 
  • około 50 g łososia
  • 3 łyżki zielonego groszku
  • 3 gałązki tymianku
Ponadto:
  • Około 3 łyżki amarantusa ekspandowanego


Łososia parujemy z tymiankiem i groszkiem. Obieramy dokładnie z ości i łączymy ryż z rybą i groszkiem oraz listkami uparowanego tymianku. 

Z masy toczymy małe kulki i obtaczamy je w amarantusie. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger