Ala Piernik Ciasto Marchewkowe z Ananasem
Produkty potrzebne;
- ananas w puszce 1Sztuka
- marchew 1/2Kilograma
- olej 1/2Szklanki
- soda 1Łyżeczka
- sól 1Łyżeczka
- proszek do pieczenia 1Łyżeczka
- cukier wanilinowy 1Łyżeczka
- cynamon 1Łyżeczka
- mąka 200Gramów
- orzechy 60Gramów
- jajko 2Sztuki
- cukier brązowy 200Gramów
- wiórki kokosowe50Gramów
Sposób przygotowania;
1. Sok z puszki ananasa łącze razem z olejem i mieszam.
2. Marchewkę trę na drobnych oczkach na tarce.
3. Ubijam jajka do podwojenia objętości, dodaje cukier brązowy i wanilinowy. Dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta, wlewam ubijając nasz syrop z oleju i soku ananasa.
4. Do powstałej masy dodaję marchewkę, ananasa, orzechy, wiórki kokosowe, cynamon, sodę, sól, proszek do pieczenia, delikatnie łącząc wszystkie składniki i mieszając.
5. Wlewam do formy nasze ciasto i wrzucam do piekarnika.
6. Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
7. Na koniec możemy zalać polewą czekoladową i dajemy do ostygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz