Składniki:
4-5 kotletów schabowych bez kości
1-2 marchewki
2 cebule
1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz
2 łyżki majonezu
2 łyżki startego żółtego sera
Przygotowanie:
Schabowy lekko rozbić. Posolić i popieprzyć.
Marchewki pokroić w grubsze plasterki, cebulkę w piórka.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć marchewkę, na to cebulę. Posypać papryką i ziołami prowansalskimi. Teraz układamy nasze schabowe. Smarujemy je równo majonezem.
Posypujemy startem serem.
Całość przykrywamy folią aluminiową.
Pieczemy około 1 godziny w 190C. 15minut przed końcem pieczenia odkrywamy folię aby serek się zarumienił.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz