16 kwietnia 2013

Ryż, curry, kurczak i warzywa


Składniki:

3 woreczki ryżu
1 podwójna pierś kurczaka
1 opakowanie warzyw na patelnie
1 litr rosołu
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka curry
sól, pieprz
olej do smażenia 

Sposób przygotowania:

1.Ryż podsmażyć na łyżce oleju. Dodawać stopniowo rosół aż ryż będzie miękki. Dodać curry i dokładnie wymieszać.
2. Pierś pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
3. Do podsmażonego mięsa wrzucić warzywa i dusić aż warzywa będą miękkie.
4. Gdy warzywa zmiękną połączyć z ryżem i przyprawić solą oraz pieprzem.


4 komentarze:

  1. O, danie w sam raz dla mnie! :) Będę musiała sobie kiedyś upichcić! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie!
      A to danie to był początek przychody Gosi (SalaamNamaste) w kuchni ;D

      Usuń
  2. O tak ! :D i to w bardzo pozytywnym sensie ;)Pyszne i zarazem nie za ciężkie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bo to ogólnie było tak, że spodobała ci się ilość warzyw w zapiekance dlatego też postawiłam na przepis z zawartością warzyw ;D
      było pyszne, szkoda, że już się skończyło...

      Usuń