Kolorowy mix

Warzywa w połączeniu z kurczakiem i kuskusem to idealne danie, dla osób dbających o linię, czyli w dzisiejszych czasach dla nas wszystkich :)


 Składniki:
- 1 bakłażan
- 300 g pieczarek
- 1 średnia cebula
- 2 podudzia z kurczaka
- 2 szklanki kuskusa
- 1 papryka
- 1 ogórek

Przygotowanie:
Podudzia z kurczaka zalewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy do miękkości.Bakłażana kroimy w plasterki i solimy. Po około 10 minutach wycieramy je ręcznikiem papierowym i podsmażamy do miękkości na patelni. Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Ogórka i paprykę kroimy w kostkę. Kuskus zalewamy powstałym z gotowania podudzia bulionem i czekamy, aż całość wchłonie. Przygotowane składniki wykładamy na talerzu.


Komentarze