Serca z parówek to moja propozycja na efektowne i ciekawe podanie tych powszechnie lubianych kiełbasek.

Samo przygotowanie jest bardzo proste a efekt wizualny cieszy oko i dzieci i dorosłych.

Tak przygotowane parówki sprawdzą się zarówno dla małych niejadków jak i na Walentynki czy kolację we dwoje, przy czym nie potrzeba tu umiejętności szefa kuchni by je przygotować.

Do zrobienia serce lepsze będą małe lub nawet mini parów, z dużymi też wyjdą, tylko zostanie niewykorzystana akurat w tym przepisie część środkowa.

Serca z parówek można podawać samodzielnie jako danie lub jako dekorację dania większego czy dekorację talerza wędlin.

Zobacz też zbiór przepisów na Walentynki.

 

Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok.

 

 

 

PRZEPIS NA SERCA Z PARÓWEK

Składniki:

parówki – najlepsze małe lub mini

wykałaczki

 

Jak zrobić serca z parówek:

Mini czy małe parówki kroimy lekko pod skosem przez środek.

Jeśli używamy tradycyjnych parówek kroimy przy końcach lekko pod skosem.

Otrzymane części łączymy na dole przecięciami w serce i zabezpieczamy wykałaczką.

Tak przygotowane serca można podsmażyć na patelni czy podpiec w air fryer albo w piekarniku. Można też zalać w naczyniu wrzątkiem by je podgrzać.

 

 

 

 

 

Postaw mi kawę na buycoffee.to