Pasta z tuńczykiem do chleba, pyszna

Pyszna pasta z tuńczykiem

pyszna-pasta-tunczykowa

 

Tak, tak pyszna, znakomita wręcz ! Ta pasta zdecydowanie kojarzy mi się z moim wyjazdem do USA dawno, dawno temu. Niedawno sobie o niej przypomniałam i teraz często gości u mnie na śniadanie. Robię też pastę biały ser + tuńczyk, ale jakoś wersja z majonezem do mnie ostatnio smakowo przemawia. Zapraszam, zrób, spróbuj ! Może być i na śniadanie i na kolację, pyszna jest ;)

Pasta z tuńczykiem

Składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym (odcedź z płynu)

1 kawałek selera naciowego

1 cebula (sparzona wrzątkiem)

2 łyżki majonezu

Sól i pieprz do smaku

 

Przepis

*Drobno posiekaj seler naciowy.

* Posiekaj cebulę drobno, przełóż na sitko i sparz gorącą wodą, aby zmniejszyć ostrość smaku.

* Wymieszaj odsączonego tuńczyka, posiekany drobniutko seler naciowy, sparzoną cebulę oraz majonez w misce.

* Dopraw pastę solą i pieprzem według własnego smaku.

* Gotowe! Pasta świetnie smakuje na kromce ciemnego chleba. Możesz również dodać do niej roszponkę  i pomidorki lub oliwki, jak ja zrobiłam na śniadanie.

 

To idealny początek dnia!

 

A tu znajdziesz inne przepisy z tuńczykiem na mojej stronie – LINK – zapraszam

 

#tuńczykzpuszki #pastaztunczykiem #pastadochleba