Pyszna pasta z tuńczykiem
Tak, tak pyszna, znakomita wręcz ! Ta pasta zdecydowanie kojarzy mi się z moim wyjazdem do USA dawno, dawno temu. Niedawno sobie o niej przypomniałam i teraz często gości u mnie na śniadanie. Robię też pastę biały ser + tuńczyk, ale jakoś wersja z majonezem do mnie ostatnio smakowo przemawia. Zapraszam, zrób, spróbuj ! Może być i na śniadanie i na kolację, pyszna jest ;)
Pasta z tuńczykiem
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (odcedź z płynu)
1 kawałek selera naciowego
1 cebula (sparzona wrzątkiem)
2 łyżki majonezu
Sól i pieprz do smaku
Przepis
*Drobno posiekaj seler naciowy.
* Posiekaj cebulę drobno, przełóż na sitko i sparz gorącą wodą, aby zmniejszyć ostrość smaku.
* Wymieszaj odsączonego tuńczyka, posiekany drobniutko seler naciowy, sparzoną cebulę oraz majonez w misce.
* Dopraw pastę solą i pieprzem według własnego smaku.
* Gotowe! Pasta świetnie smakuje na kromce ciemnego chleba. Możesz również dodać do niej roszponkę i pomidorki lub oliwki, jak ja zrobiłam na śniadanie.
To idealny początek dnia!
A tu znajdziesz inne przepisy z tuńczykiem na mojej stronie – LINK – zapraszam
#tuńczykzpuszki #pastaztunczykiem #pastadochleba