Szukaj na tym blogu

wtorek, 6 lutego 2024

Deserek na drugie sniadanie lub podwieczorek

Nie wiem jak Wy, ale budyń na wiele sposobów, to mój ulubiony deser z dzieciństwa. Można go jeść z musami, kawałkami owoców, polany czekoladą lub ulubionym sokiem. Jest również  bazą znakomitych kremów, jak również dodatkiem do mojej ulubionej szarlotki :) 


 

Składniki: 

-opakowanie budyniu śmietankowego

-mleko

-owoce: banan, mandarynka 

-dwie kostki ulubionej czekolady

-łyżeczka startych na tarce  orzechów włoskich

-kilka kropel syropu truskawkowego 

Budyń ugotować  wg. przepisu na opakowaniu.

Rozlać do dwóch miseczek.

Posypać pokrojonymi w kostkę owocami, pokrojoną w kostkę czekoladą, orzechami i polać syropem.

Podawać na ciepło lub na zimno.   



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz