Jeśli potrzebujesz prostego przepisu na łatwy do przygotowania obiad z rybą, który zachwyci Twoją rodzinę, to ten przepis jest dla Ciebie. Ta smaczna ryba to wspaniałe źródło białka, możesz delektować się nią zarówno w dzień przygotowania, jak i na drugi dzień, będzie ona bardzo smaczna nawet jedzona na zimno.

  • 500 g świeżego łososia (filet)
  • pieprz i sol do smaku
  • sok z polowy cytryny
  • spora garść koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 ząbki czosnku

Umieść łososia na dnie naczynia żaroodpornego, skropić sokiem z cytryny i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

W osobnej miseczce wymieszać majonez, posiekany koperek oraz starty czosnek.

Tak przygotowanym sosem posmarować łososia z wierzchu.

Następnie naczynie żaroodporne przykryć papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st. C, funkcja piekarnika góra-dół, przez około 15-20 minut. Czas pieczenia zależeć będzie od grubości ryby.

Rybę podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie podana została z ryżem i sałatą.

Smacznego!


Komentarze

Leave a Reply

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij