koreczki z chlebem tostowym – tanie, ale bardzo smaczne.

Główny prym wiedzie tu chleb tostowy okrojony ze skórki (skórki możemy jak najbardziej wysuszyć na bułkę tartą).

Świetnie sprawdzają się na imprezach okolicznościowych, bankietach, przyjęciach dla dzieci oraz piknikach.

Koniecznie wypróbujcie.

 

 

PRZEPIS KORECZKI Z CHLEBEM TOSTOWYM

Składniki:

chleb tostowy

masło

majonez

ogórek

ser żółty w plastrach

pomidorki koktajlowe

 

Jak zrobić koreczki z chlebem tostowym:

Od chleba tostowego odcinamy skórki.

Kromkę chleba smarujemy majonezem, na nim układamy plasterki ogórka.

Drugą kromkę chleba smarujemy majonezem i stroną z majonezem układamy na ogórkach.

Teraz drugą stronę drugiej kromki smarujemy masłem i układamy na niej plaster sera.

Trzecią kromkę sera smarujemy majonezem układamy na serze.

Wierzch smarujemy masłem i układamy plasterki ogórka.

Teraz powstałą kanapkę kroimy w ćwiartki.

W każda kanapkę wbijamy wykałaczkę i ozdabiamy pomidorkiem koktajlowym.

Podajemy od razu.

Jeśli chcemy przygotować koreczki wcześniej, to ważne by w momencie poskładania kanapek zapakować je w folię lub do pojemnika zamykanego by chleb nie obsychał a pozostał miękki. Wtedy tuż przed podaniem kroimy i dekorujemy pomidorkiem.

 

 

 

 

 

Postaw mi kawę na buycoffee.to