Nie jestem miłośniczką awokado, nie jestem w stanie przełknąć gołego plasterka awokado. Wiem jednak jak zdrowe jest awokado i jak wiele korzyści niesie ze sobą włączenie go do diety. Awokado zawiera wiele zdrowych tłuszczów oraz witamin, ma właściwości prozdrowotne. Szukając idealnego przepisu w którym smak i konsystencja awokado nie są aż tak wyczuwalne, stworzyłam tą właśnie pastę z jajek na twardo z dodatkiem awokado. Proporcje 3 jajka plus 1/2 awokado odmiany hass są dla mnie w sam raz. Jeśli jednak lubisz awokado i nie masz problemu z jedzeniem go, możesz zmienić proporcje i dać całe awokado. Ta pasta kanapkowa jest też świetnym pomysłem na wartościowy posiłek dla dziecka. Jeśli chcesz podać ją niemowlakowi lub małemu dziecku, najlepiej nie dodawaj majonezu ani soli. Pastą kanapkową z jajek i awokado możesz posmarować pieczywo, grzanki, tortillę, a nawet naleśniki. Pysznie skomponuje się także z nachosami, podobnie jak guacamole. Jeśli chcesz możesz dodać do niej także świeżą zieleninę: posiekany szczypiorek lub cebulkę dymkę.