2024/05/03

Leczo z kiełbasą




Leczo z kiełbasą / 2 porcje

Składniki:
  • 1 czerwona papryka
  • 2 pomidory malinowe
  • 1/3 średniej cukinii
  • 1/3 kiełbasy toruńskiej lub głogowskiej
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek

Przygotowanie:
  • Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, podobnie pomidory.
  • Cukinię kroimy na półplasterki.
  • Kiełbasę kroimy na plasterki, a cebulę w kostkę.
  • Na tłuszczu podsmażamy w pierwszej kolejności cebulę z kiełbasę.
  • Gdy cebula będzie miękka, a kiełbasa delikatnie zrumieniona dodajemy paprykę.
  • Gdy papryka będzie półtwarda dodajemy cukinię i pomidory oraz paprykę w proszku.
  • Dusimy, aż sos nieco zgęstnieje.
  • Możemy posypać do podania natką z pietruszki.
 
Leczo z kiełbasą i cukinią

Leczo z kiełbasą i cukinią

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz