Pieczony, rozpływający się w ustach camembert, to coś, co nigdy się nie znudzi ;) Z pieczonymi sezonowymi owocami smakuje wyjątkowo dobrze!
- 250 g sera camembert
- 450 g śliwek
- 50 g malin
- 25 g orzechów włoskich
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- spora szczypta świeżo mielonego pieprzu
- gałązka rozmarynu
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Śliwki myjemy i przekrajamy na ćwiartki.
W środku naczynia żaroodpornego układamy camembert. Nacinamy go z wierzchu, polewamy łyżką oliwy i posypujemy rozmarynem.
Owoce i orzechy nacieramy pozostałą oliwą, miodem, sosem sojowym i pieprzem.
Przekładamy do naczynia.
Całość zapiekamy około 15-20 minut i od razu podajemy.
Smacznego :)
1 komentarz
Cudowny przepis na cammembert na słodko :)
Wygląda obłędnie <3!