Strona główna Fast Food Wrap jak kanapka Big Mac
Wrap jak kanapka Big Mac

Wrap jak kanapka Big Mac

Przepis na słynną kanapkę Big Mac z McDonald’s w domowym wykonaniu. Nie mogłam uwierzyć że te wrapy smakują niemalże identycznie co oryginalny burger. Kluczowymi składnikami jest dobrej jakości mielona wołowina oraz sos. Sos naprawdę robi dobrą robotę! Połączenie majonezu, musztardy, ketchupu i miodu z chrupiącą cebulą, korniszonem i nutką czosnku. Ten sos to złoto, możesz go wykorzystać do innych burgerów, a nawet zwykłej kanapki z szynką i serem. Przepis jest niezwykle prostu i przyjemny, do smażenia tortilli z mięsem warto użyć dobrej jakości patelni z nieprzywierającą powłoką. Dzięki temu mięso nie będzie przywierało i wszystko pójdzie sprawnie.

Wrap à la kanapka Big Mac z McDonald’s

Wrap à la kanapka Big Mac z McDonald’s

5.0 z 1 głos
Danie: Fast FoodKuchnia: AmerykańskaTrudność: Łatwe
Ilość

4

porcji
Przygotowanie

20

min.
Smażenie

15

min.
Kalorie

330

kcal

Wrapy z tortilli do złudzenia przypominające słynną kanapkę Big Mac z McDonald’s. Bardzo prosty i szybki przepis na domowego fast fooda.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • WRAP BIG MAC
  • 6 placków tortilli pszennej

  • 400 g mielonej wołowiny

  • 12 plastrów sera tostowego Hochland

  • 1 główka sałaty rzymskiej

  • SOS
  • 3 łyżki majonezu

  • 3 łyżki musztardy miodowej lub stołowej

  • 3 łyżki łagodnego ketchupu

  • 1 łyżka płynnego miodu wielokwiatowego

  • 1 duży ząbek czosnku

  • 1/3 czerwonej cebuli

  • 1 duży ogórek konserwowy


Sposób przygotowania:

  • Do miski przełóż majonez, musztardę, ketchup i miód. Dodaj bardzo drobno posiekaną cebulę, ogórka konserwowego oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Sos dokładnie wymieszaj.
  • Na każdym tortilli ułóż porcję mielonej wołowiny i rozłóż na całej powierzchni placka. Tortillę z mięsem ułóż na rozgrzanej patelni i usmaż do całkowitego ścięcia wołowiny. Usmaż tak kolejno wszystkie porcje.
  • Tortillę przełóż na talerz. Na gorącym mięsie ułóż plasterki sera tostowego i pokrojoną w paski sałatę rzymską. Polej sosem i zwiń tworząc wrap. Na zwiniętym już gotowym wrapie możesz położyć talerzyk, to pomoże zachować trwale zwinięty kształt.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Zobacz ProstePesto na Facebooku

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*