Sernik mango na zimno bez pieczenia
Sernik mango na zimno bez pieczenia.
Sernik z pulpą mango na zimno.
Sernik mango na zimno bez pieczenia |
Podane składniki są na formę okrągłą 20 cm średnicy. Ja użyłam formy prostokątnej i podwoiłam składniki. Podaję składniki na formę okrągłą.
Sernik mango na zimno bez pieczenia |
Składniki na spód:
- 150 g herbatników lub ciasteczek typ digestive
- 50 g rozpuszczonego masła
Składniki na masę serową:
- 400 g sera z wiaderka
- 450 pulpy mango
- 200 g zimnej śmietanki 30-36%
- 100 g cukru pudru
- 7 łyżeczek żelatyny
Dekoracja:
- czekoladowe jajka, u mnie czekolada studencka zmiksowana na mokry piasek
Sernik mango na zimno bez pieczenia |
Jak zrobić sernik mango?
Najpierw zblenduj ciastka z masłem i wyłóż nimi spód formy dociskając do dna. Formę włóż do lodówki. Żelatynę zalej połową szklanki wody i odstaw na bok, na 10 minut. Po upływie tego czasu delikatnie podgrzej w kąpieli wodnej, nie doprowadzaj do wrzenia. Wymieszaj tak, aby nie było grudek, odstaw do wystudzenia. W misie zmiksuj ser, pulpę mango i cukier puder. W drugiej misie ubij śmietankę na sztywno. Do masy z mango cieniutką stróżką wlej chłodną żelatynę ciągle miksując, a potem dodaj śmietankę i zmieszaj do połączenia się składników. Masę szybko przelej na ciasteczkowy spód i wyrównaj. Ozdób i włóż na noc do lodówki.
Sernik mango na zimno bez pieczenia |
Cheesecake fredda al mango.
Proporzioni er una forma di 20 cm.
Ingredienti per il fondo:
- 150 g di biscotti digestivi
- 50 g di burro fuso
Ingredienti per cheesecake:
- 400 g di formaggio ( tipo fiocchi di latte )
- 450 g di polpa di mango ( scatola )
- 200 g di panna fredda da montare
- 100 g di zucchero a velo
- 7 cucchiaini di gelatina
Per la decorazione:
Sernik mango na zimno bez pieczenia |
Procedimento:
Frullare biscotti con burro fuso. Preparare una un stampo per torte rotondo, alto. Mettere impasto, premerlo. ettere nel frigo. Preparare mezza tazza di acqua tiepida e mettere dentro la gelatina e metterla da parte per 10 minuti. Dopo quel tempo scaldare leggermente, ma non portare alla ebolizione. Mescolare finche gelatina non si scioglie, mescolare e lasciare a rafreddare. In una ciotola mescolare tutto il formaggio, mettere polpa di mango e frullare tutto insieme, aggiungi anche lo zucchero a velo. In una ciotola a parte montare la panna a neve e pian piano versare la gelatina sempre frullando per tutto il tempo. Versare la panna dentro impasto di formaggio, mescolare finceh ingredienti si uniscono. Versare la cheesecake sui biscotti . Mettere nel frigo per tutta la notte. Decorare a piacere.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!