Mini pizze z cukinii

Mini pizze z cukinii

Mini pizze na spodzie z cukinii to prosta i smaczna przekąska, którą przygotujecie w kilka chwil. Doskonale sprawdzi się na domowe imprezy lub na ciepłą kolację. Przepis na mini pizze z cukinii jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Większość z nich na pewno znajdziecie w swojej kuchni. Dodatki można oczywiście dowolnie modyfikować i urozmaicać. Jeśli szukacie pomysłu na fajną imprezową przekąskę, polecam przygotować te mini pizze z cukinii.

MINI PIZZE Z CUKINII

Składniki

  • 1 większa cukinia
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g szynki
  • 150 g żółtego sera
  • ketchup
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę. Zeszklij na odrobinie masła. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek.

2. Pieczarki umyj i pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię z cebulą i całość duś do momentu, aż z pieczarek odparuje woda. Na koniec całość dopraw solą i pieprzem.

3. Szynkę pokrój w drobną kosteczkę, ser żółty zetrzyj na tarce.

4. Cukinię umyj i pokrój na krążki. Każdy krążek posmaruj ketchupem i posyp ziołami prowansalskimi. Następnie wyłóż pieczarki i szynkę. Wierzch posyp startym serem.

5. Tak przygotowane krążki przełóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekaj przez około 30 minut.

6. Podawaj na ciepło z ketchupem lub sosem czosnkowym.

mini pizze z cukinii przepis
mini pizze na spodzie z cukinii

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 × 3 =