Zimowy burger

 Domowy zimowy burger z kotletem z kurczaka, smażonym serem camembert i warzywami. Pyszny, soczysty i bardzo syty.


 

Składniki:

na dwa burgery:


2 bułki - u mnie duże poznańskie,

2 filety z kurczaka,

ser camembert - u mnie z pieprzem,

sałata,

pomidor - plastry,

ketchup,

majonez,

jajko,

bułka tarta do panierowania,

sól, pieprz


Przygotowanie:

Bułkę rozcinamy na pół. Możemy podpiec chwilę w piekarniku, aby była bardziej chrupiąca.
Jedną połowę smarujemy majonezem, drugą ketchupem
Filety z kurczaka panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju aż filet będzie dobry.
Ser rozcinamy na pół i również panierujemy. Smażymy na osobnej patelni - bezpośrednio przed podaniem, z obu stron na rumiany kolor.

Na spodzie bułki układamy liść sałaty, kotleta, ser, pomidor i przykrywamy górną częścią bułki.




Komentarze