Grecka kofta to nic innego jak kotlety z mięsa wołowego nadziane na patyczki do szaszłyków, doprawione charakterystycznymi dla Grecji przyprawami. Koniecznie dodajmy do nich dużą ilość ziół, dzięki temu zyskają niepowtarzalny smak.
1/2 kg mięsa mielonego wołowego
1 cebula
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka suszonej mięty
po szczypcie: papryka słodka, gorczyca, czosnek suszony, sól, pieprz
1. Mięso mielone, posiekaną drobno cebulę, ziołą i przyprawy umieszczamy w misce, zagniatamy do uzyskania gładkiej, lepkiej masy.
2. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
kofta, kofty, greckie kofty, mielone wołowe, mięso wołowe, wołowina mielona, grecja, obiad, fit danie, fit obiad, przepis, przepisy, dietetyczne, zdrowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.