Pasta sałatkowa

Szybka pasta kanapkowa

Pasta sałatkowa z dodatkiem tuńczyka, jajek, pora oraz żółtego sera, po wypróbowaniu stanie się jednym z Waszych ulubionych dodatków do pieczywa. Tak było w naszym przypadku, po wykonaniu jej po raz pierwszy pasta bardzo nam posmakowała i robimy ją bardzo często. Świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa i kakao. 

Taka szybka pasta sałatkowa sprawdzi się również jako baza do różnego rodzaju przekąsek na domowe imprezy. Robi się ją naprawdę bardzo szybko, ale tak samo znika z talerza. Polecam przygotować większą porcję. Zapraszam na przepis!

PASTA SAŁATKOWA – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 160 g żółtego sera
  • 1/2 pora
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kosteczkę.
  • Pora koimy w półkrażki, ser żółty ścieramy na tarce.
  • Tuńczyka odciskamy z zalewy.
  • Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy jogurt naturalny, majonez, sól oraz pieprz. Całość mieszamy do połączenia składników. Gotową pastę dekorujemy szczypiorkiem i serwujemy ze świeżym pieczywem.
Szybka pasta kanapkowa przepis
Szybka pasta kanapkowa przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − dwadzieścia =