Delikatne i aromatyczne mięso indycze 🙂
Składniki:
2 sztuki podudzia z indyka
sól, pieprz
ognista mieszanka przypraw (młynek)
Kujawski ze smakiem (czosnek-bazylia)
Sposób przygotowania:
Podudzia z indyka przeciąć wzdłuż i wyfiletować z największej kości. Porcje mięsa dokładnie natrzeć olejem, przyprawić z każdej strony i odstawić na kilka godzin, aby smaki przeszły do środka. Mięso związać nitką aby zachowało kształt, włożyć do rękawa, podlać 1/2 szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 godziny. Pół godziny przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło. Przed podaniem wyjąć drobne kości. Smacznego 🙂
U mnie podane z sałatką fasolkową.
Bardzo smakowicie przyrządzone mięsko w towarzystwie fasolki. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie