Składniki:
filet z dowolnej ryby, u mnie dorsz
1 młoda kapusta
1 słoik pomidorów z cukinią
2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami
przyprawa do ryb
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę poszatkować i wrzucić na roztopiony smalec, podsmażyć aż puści sok i zalać pomidorami z cukinią. Całość gotować aż odparuje większa część płynu. Doprawić do smaku. Rybę pokroić, obsypać przyprawą do ryb i ułożyć na kapuście, po 5 minutach odwrócić i gotowe 🙂
Obiad zdecydowanie dla mnie! Bardzo apetyczny pomysł 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
ryby i kapusty nigdy jeszcze nie łączyłam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja już kiedyś próbowałam, odpowiada mi takie połączenie 🙂
PolubieniePolubienie