Placuszki z cukinii bez mąki.

Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam się od tych pysznych i delikatnych placuszków oderwać, są rewelacyjne. Te pyszne placuszki z cukinii robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znikają z talerza. Dodatek pieprzu kajeńskiego dodaje im wspaniałego smaku. Wystarczy mala szczypta.

Składniki:

  • 500 g cukinii
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 mala cebula
  • garść koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • 100 g kaszy manny
  • olej do smażenia
  • czarny pieprz i pieprz kajeński do smaku
Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku

Wykonanie:

Cukinie umyc, odciąć z niej końcówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Starta cukinie posolić, dobrze wymieszać i odstawić na sicie, aby odciekł z niej sok.

Do odciśniętej z soku cukinii dodać starta cebule i czosnek, posiekany koperek, jajka, kasze i doprawić pieprzem.

Całość dobrze wymieszać.

Placuszki smażyć na zloty kolor, z obu stron na gorącym oleju.

Smacznego!

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij