Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Prosty kompot truskawkowy do obiadu

 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Kompot truskawkowy.

Kompot truskawkowy

     Składniki:

  • około 1 szklanka cukru (najlepiej dostosować do własnego smaku)
  • 1,5 litra wody 
  • 700g truskawek
  • sok z cytryny do smaku

Przepis na kompot z truskawek


Krok 1.
  • Truskawki starannie umyć i usunąć szypułki.
  • Z wody i cukru zagotować syrop. Na gotujący syrop włożyć truskawki, ponownie zagotować, przykryć i odstawić na 20-30 minut, doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Gotowy kompot podawać na ciepło lub po schłodzeniu.

Miłego gotowania!

kompot truskawkowy
Kompot truskawkowy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger