Ekspresowy obiad, do przygotowania w pół godziny.
Składniki:
200 g makaronu pappardelle (u mnie szpinakowy)
400 g fileta z indyka
2 młode marchewki
1/2 pęczka szparagów
1/2 cukinii
sól i pieprz
czubryca czerwona
chili
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i podsmażyć w rondlu na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Zalać wrzątkiem, dodać pokrojoną marchewkę i cukinię, gotować pod przykryciem 10 minut. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, pokroić, zostawiając główki w całości, dodać do mięsa. Gotować jeszcze 5 minut. Mąkę rozmieszać z 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku. W między czasie ugotować makaron al dente, odcedzić i dodać do sosu. Smacznego 🙂
Pycha dla miłośników makaronu. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie