Pappardelle z indykiem

Ekspresowy obiad, do przygotowania w pół godziny.

Składniki:

200 g makaronu pappardelle (u mnie szpinakowy)

400 g fileta z indyka

2 młode marchewki

1/2 pęczka szparagów

1/2 cukinii

sól i pieprz

czubryca czerwona

chili

1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i podsmażyć w rondlu na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Zalać wrzątkiem, dodać pokrojoną marchewkę i cukinię, gotować pod przykryciem 10 minut. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, pokroić, zostawiając główki w całości, dodać do mięsa. Gotować jeszcze 5 minut. Mąkę rozmieszać z 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku. W między czasie ugotować makaron al dente, odcedzić i dodać do sosu. Smacznego 🙂

3 uwagi do wpisu “Pappardelle z indykiem

Dodaj komentarz