skrzydełka

Składniki:

  • skrzydełka ( w zależności od liczby osób)
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
  • 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • piwo

Skrzydełka podzielić na trzy kawałki każde, końcówki odłożyć (na przykład na rosół). Mięso odciąć od góry kości i zsunąć na dół, formując kulki. Zamarynować w sosie sojowym z przyprawami.

Z jajka, mąki i piwa zrobić ciasto, nieco gęstsze, niż na naleśniki.

Skrzydełka zamoczone w cieście smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Ten wpis został opublikowany w kategorii dania główne, drób, kuchnia azjatycka, na jesień, na lato, na wiosnę, na zimę, przekąski i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz