Składniki:
ok. 400 g fileta z indyka
200 g fasolki szparagowej
1 cukinie
1 pęczek zielonych szparagów
1 puszka kukurydzy
1 cebula
100 g przecieru pomidorowego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz
czubryca czerwona
słodka papryka, zioła prowansalskie
chilli
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Indyka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i wrzucić do cebuli, obsmażyć. Z fasolki obciąć końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa, dusić pod przykryciem. Cukinię pokroić w krążki, Ze szparagów odłamać końcówki i pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Cukinię, szparag i kukurydzę dodać do mięsa i dusić około 10-15 minut. Koncentrat wymieszać z mąką ziemniaczaną i około 1/2 szklanki wody i wlać do potrawki. Wymieszać, zagotować, doprawić do smaku.
Kasieńko
Pyszne danie, idealne dla mnie, bo na ostro:)
Dziękuję za inspirację:)
PolubieniePolubienie
Uwielbiam ostre dania 🙂 pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie