Potrawka z indykiem na ostro

Składniki:

ok. 400 g fileta z indyka

200 g fasolki szparagowej

1 cukinie

1 pęczek zielonych szparagów

1 puszka kukurydzy

1 cebula

100 g przecieru pomidorowego

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

sól, pieprz

czubryca czerwona

słodka papryka, zioła prowansalskie

chilli

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Indyka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i wrzucić do cebuli, obsmażyć. Z fasolki obciąć końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa, dusić pod przykryciem. Cukinię pokroić w krążki, Ze szparagów odłamać końcówki i pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Cukinię, szparag i kukurydzę dodać do mięsa i dusić około 10-15 minut. Koncentrat wymieszać z mąką ziemniaczaną i około 1/2 szklanki wody i wlać do potrawki. Wymieszać, zagotować, doprawić do smaku.

potrawka z indykiem

 

 

3 uwagi do wpisu “Potrawka z indykiem na ostro

Dodaj komentarz