Sos z indykiem i warzywami

Składniki

400 g fileta z indyka

1 pęczek szparagów

1 opakowanie mrożonych brokułów

150 g zielonego groszku

1 cebula

1 jogurt naturalny

słodka papryka, zioła prowansalskie

sol, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Cebulę zeszklić. Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i dodać do cebuli, obsmażyć. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić w krążki, główki zostawić w całość. Brokuła i szparagi wrzucić do mięsa, przykryć i smażyć aż warzywa zmiękną. Groszek opłukać i razem z główkami szparagów dodać do sosu. Podsmażyć jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku. Zdjąć z palnika i wymieszać z jogurtem. Można podawać z ryżem. Smacznego 🙂

Sos z indykiem i warzywami

15 uwag do wpisu “Sos z indykiem i warzywami

Dodaj komentarz