Składniki
400 g fileta z indyka
1 pęczek szparagów
1 opakowanie mrożonych brokułów
150 g zielonego groszku
1 cebula
1 jogurt naturalny
słodka papryka, zioła prowansalskie
sol, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Cebulę zeszklić. Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i dodać do cebuli, obsmażyć. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić w krążki, główki zostawić w całość. Brokuła i szparagi wrzucić do mięsa, przykryć i smażyć aż warzywa zmiękną. Groszek opłukać i razem z główkami szparagów dodać do sosu. Podsmażyć jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku. Zdjąć z palnika i wymieszać z jogurtem. Można podawać z ryżem. Smacznego 🙂
Kasiu
Ciekawe połączenie składniki, mam smaczka:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje 🙂
PolubieniePolubienie
Nie robiłam jeszcze indyka. Potrawa wygląda bardzo smacznie chetnie spróbuję swoich sił
PolubieniePolubienie
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Smakowity indyk w towarzystwie zielonych dodatków. Zjadłabym. 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Fajny pomysł na obiad. Ja stanowczo rzadko przyrządzam indyka
PolubieniePolubienie
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo fajna wersja, ale ja dodałam bym jeszcze paprykę 🙂 ale to taki osobisty gust, ogółnie bardzo fajny przepis.
PolubieniePolubienie
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Jak dla mnie super danie na obiad. Dziękuję za pomysł. 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Z chęcią bym spróbowała. Mam nadzieję że moje podanie będzie tak samo piękne
PolubieniePolubienie
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie