Kolorowe i ostre 🙂
Składniki:
naleśniki:
mąką
woda
jajko
sól
szczypta cukru
1 łyżeczka słodkiej papryki
farsz:
1 pojedynczy filet z kurczaka
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
1/2 papryki
1 cebula
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka sosu piri-piri
sól, pieprz
ognista mieszanka przypraw (młynek)
słodka papryka
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe.
Cebulę zeszklić, dodać pokrojone mięso, podsmażyć. Kukurydzę i fasolkę osączyć, paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Po około 10 minutach smażenia dodać przecier pomidorowy wymieszany z niewielka ilością wody oraz przyprawy. Smażyć jeszcze 5 minut.
Farsz nakładać na naleśniki w składać w kopertę. Przed podaniem koperty można dodatkowa obsmażyć. Smacznego 🙂
Smaku nabrałem po tym oglądaniu 🙂 ha ha 🙂
PolubieniePolubienie
Zapraszam na degustację 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂 zaproszenie przyjęte 🙂
PolubieniePolubienie