Naleśniki a’la mexicana

Kolorowe i ostre 🙂

Składniki:

naleśniki:

mąką

woda

jajko

sól

szczypta cukru

1 łyżeczka słodkiej papryki

farsz:

1 pojedynczy filet z kurczaka

1/2 puszki czerwonej fasoli

1/2 puszki kukurydzy

1/2 papryki

1 cebula

2-3 łyżki koncentratu pomidorowego

1 łyżka sosu piri-piri

sól, pieprz

ognista mieszanka przypraw (młynek)

słodka papryka

zioła prowansalskie

 

Sposób przygotowania:

Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe.

Cebulę zeszklić, dodać pokrojone mięso, podsmażyć. Kukurydzę i fasolkę osączyć, paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Po około 10 minutach smażenia dodać przecier pomidorowy wymieszany z niewielka ilością wody oraz przyprawy. Smażyć jeszcze 5 minut.

Farsz nakładać na naleśniki w składać w kopertę. Przed podaniem koperty można dodatkowa obsmażyć. Smacznego 🙂

 

3 uwagi do wpisu “Naleśniki a’la mexicana

Dodaj komentarz