Biała fasola z mięsem mielonym i szpinakiem 

Połączenie białej fasoli z mielonym mięsem? czemu nie! Ten przepis sprawdzi się jeżeli chcemy wprowadzić do naszego jadłospisu więcej strączków a nie koniecznie przepadamy za fasolą po bretońsku.

Składniki na 2 porcje :
200g mięsa wołowego mielonego
100g szpinaku
opakowanie białej fasoli konserwowej
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki czosnku suszonego
200ml śmietany kwaśnej
1 łyżeczka przyprawy curry
szczypta przyprawy chilli
pieprz, sól
*Dodatkowo 2 porcje makaronu lub ryżu

Wykonanie:
Mięso smażyć kilka minut na rozgrzanej patelni. Doprawić drobno posiekanym czosnkiem i pozostałymi przyprawami. 
Dodać szpinak i delikatnie podsmażać około 2 minut. Następnie dodać pozostałe składniki i doprowadzić do zagotowania. Doprawić solą i pieprzem do smaku. 

Dodaj komentarz