Krokiety z piekielnym farszem

Krokiety z piekielnym farszem

Składniki

naleśniki:

1,5 szklnaki mąki

2 szklanki mleka

1 jajko

1 łyżka oleju

sól

zioła prowansalskie

farsz:

40 dkg pieczarek

kawałek cukinii ok. 20 dkg

1/2 niedużej kapusty pekińskiej

2 cebule

3 zabki czosnku

1 papryczka peperoni (u mnie suszona)

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

do panierowania:

1 jajko

bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć cienkie i blade naleśniki. Mi wyszło 12.

Cukinię wydrążyć, razem z pieczarkami zetrzeć na tarce o grubym oczku. Cukinię można lekko odcisnąć. Pekinkę drobno pokroić.

Cebulę pokroić w kostkę, posypać słodką papryką i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

Do zeszklonej cebuli dodać warzywa i papryczkę pepeproni. Smażyć aż odparuje sok. Doprawić do smaku.

Farsz nakładać na naleśniki, zwijać i panierować w rozkłóconym jajku i bułce.

Dodaj komentarz