Krokiety z piekielnym farszem
Składniki
naleśniki:
1,5 szklnaki mąki
2 szklanki mleka
1 jajko
1 łyżka oleju
sól
zioła prowansalskie
farsz:
40 dkg pieczarek
kawałek cukinii ok. 20 dkg
1/2 niedużej kapusty pekińskiej
2 cebule
3 zabki czosnku
1 papryczka peperoni (u mnie suszona)
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
do panierowania:
1 jajko
bułka tarta
Sposób przygotowania:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć cienkie i blade naleśniki. Mi wyszło 12.
Cukinię wydrążyć, razem z pieczarkami zetrzeć na tarce o grubym oczku. Cukinię można lekko odcisnąć. Pekinkę drobno pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę, posypać słodką papryką i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do zeszklonej cebuli dodać warzywa i papryczkę pepeproni. Smażyć aż odparuje sok. Doprawić do smaku.
Farsz nakładać na naleśniki, zwijać i panierować w rozkłóconym jajku i bułce.