Składniki:
na około 30 babeczek:
200 g mąki
150 g margaryny
1 płaska łyżeczka soli
2 łyżki zimnej wody
farsz:
1 puszka tuńczyka w kawałkach
1 opakowanie oliwek (200 ml)
1/2 czerwonej papryki
1 mała czerwona cebula
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
szczypiorek
Przygotowanie:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wyłożyć nim foremki do babeczek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor.
Tuńczyka odcisnąć. Paprykę, oliwki i cebulę drobno pokroić i dodać do tuńczyka. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Babeczki napełniać pastą i udekorować połówkami oliwek i szczypiorkiem. Smacznego 🙂
Pyszne przekąski na przyjęcie 🙂 super! 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Babeczki na słono- idealne dla mnie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Częstuj się 🙂
PolubieniePolubienie