Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

Składniki:

na około 30 babeczek:

200 g mąki

150 g margaryny

1 płaska łyżeczka soli

2 łyżki zimnej wody

farsz:

1 puszka tuńczyka w kawałkach

1 opakowanie oliwek (200 ml)

1/2 czerwonej papryki

1 mała czerwona cebula

3 łyżki majonezu

sól, pieprz

szczypiorek

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wyłożyć nim foremki do babeczek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor.

Tuńczyka odcisnąć. Paprykę, oliwki i cebulę drobno pokroić i dodać do tuńczyka. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Babeczki napełniać pastą i udekorować połówkami oliwek i szczypiorkiem. Smacznego 🙂

kruche babeczki z pastą z tuńczyka

5 uwag do wpisu “Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

Dodaj komentarz