Nachosy zapiekane z serem
Jak zwykle jadacie nachosy? Guacamole, salsa i maczanko? Ja rozumiem, że tak jest pysznie, ale może spróbujecie kiedyś je zapiec z serem? Te nachosy pokryte gruba warstwą cheddaru kryją w sobie pyszny sos i warzywa i uzależniają!
Nachosy zapiekane z serem
Rodzaj: bez glutenu, wegetariańskie
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 1 opakowanie ulubionych nachosów @casademexico_pl
- 215 g salsy meksykańskiej od @casademexico_pl
- ½ puszki czarnej fasoli @casademexico_pl
- 150 g tartego sera cheddar
- ½ czerwonej cebuli
- kilka jalapeno
- świeża kolendra
- ½ limonki
Przygotowanie:
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na dnie naczynia żaroodpornego wylewamy połowę salsy, wykładamy połowę fasoli i wysypujemy połowę nachosów. Wierzch posypujemy połowę sera. Znowu wylewamy pozostały sos (zachowując odrobinę do na wierzch), dodajemy resztę fasoli, cebulę pokrojoną w piórka i resztę sera.
- Pieczemy 10 minut, polewamy pozostałym sosem, posypujemy posiekaną kolendrą i jalapeno. Skrapiamy sokiem z limonki.
Post powstał we współpracy z @casademexico_pl
SMACZNEGO!
Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęcam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! A jeżeli masz ochotę na więcej przepisów zachęcam Ciebie gorąco do zakupu mojego e-booka „Słodki przemyt”.
Zobacz także:
Pierniczki last minute
Stir-fry z indykiem i warzywami w sosie sojowo-orzechowym
Komosa z warzywami po hiszpańsku - z papryczkami padron
Wege musaka z soczewicą i recenzja książki "Ziemniaki"
Pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i łososiem z serem kory...
Sałatka ze szparagami, burratą i truskawkami
Ciasto pomidorowe z pomarańczą
Pancakes z karmelizowanymi bananami i masłem orzechowym (weg...
Prażony bób po azjatycku
Placuszki z kaszy jaglanej z kremem daktylowym